De beste tips voor een luxueuze badkamer

Niets geeft de woning zo’n exclusieve look als een luxe badkamer. Als je je eigen badkamer luxueus en stijlvol wilt inrichten, zodat zowel je eigen gezin als bezoekers er méér van genieten, dan is het natuurlijk belangrijk dat je je aan enkele regels houdt. Er zijn ontelbaar veel manieren om meer luxe in de badkamer brengen, maar onderstaande tips helpen je alvast goed op weg!

De badkamer is, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, een van de belangrijkste ruimtes van elke woning. Het is inderdaad vooral een functioneel ruimte, maar dat wil niet zeggen dat stijl en uitstraling niet van belang zijn. Voor wie een luxueuze badkamer wil hebben, zijn de volgende tips zeker het overwegen waard!

1. Eenvoud is essentieel

Hoewel je bij luxe misschien denkt aan talloze versieringen, opvallende kleuren en meer, kiest men tegenwoordig vaker voor een eenvoudige look. Als je je badkamer modern en strak inricht en hierbij de juiste kleuren en designs kiest, verkrijg je ook een luxueuze look. Denk maar aan effen vloertegels, een wit bad, enzovoort.

2. Het belang van verlichting in de badkamer

Vervolgens speelt ook verlichting een belangrijke rol bij de look van je badkamer. Spots zijn bijvoorbeeld erg goed als je een moderne luxe uitstraling wilt, maar je kan evengoed kiezen voor een sierlijke hanglamp als je het graag wat klassieker hebt. Stem je verlichting ten slotte ook af op de indeling van de ruimte!

3. Een duidelijke, uniforme uitstraling creëren

Ten slotte houd je je bij het inrichten van een luxe badkamer best aan één duidelijke stijl. Als je verschillende kleurpaletten, materiaalsoorten en designs gaat combineren, krijg je al snel een chaotische indruk. Kies meubilair, sanitair, decoratie en meer in één stijl (of bij elkaar passende stijlen) en voor je het weet ziet je badkamer er een heel stuk luxueuzer uit.

Latest Reviews

Ook interessant
Een huis kopen? Lees deze tips eerst