Een huis kopen? Lees deze tips eerst

Een huis kopen doe je niet zomaar, maar is een weloverwogen stap in je leven. Er gaat met de aan- en verkoop van woningen immers veel geld gemoeid, terwijl je daarbij natuurlijk ook zo comfortabel en luxueus mogelijk wilt kunnen wonen. Daarom is het slim om de koop van een nieuwe woning efficiënt en doordacht aan te pakken. De onderstaande tips helpen je om op een slimme manier jouw loft, rijtjeswoning, twee-onder-één-kap, villa of boerderij te kopen.

Werk met professionals en gebruik je hoofd

Een van de belangrijkste aandachtspunten bij het kopen van een woning is goed samenwerken met mensen die verstand van zaken hebben. Professionals dus. Denk hierbij aan aankoopmakelaars en binnenhuisarchitecten. Dit soort experts weten precies of jouw droomwoning de gevraagde prijs waard is, of er speciale mankementen of verborgen gebreken zijn en wat er al dan niet aan het huis moet gebeuren om deze woonklaar te maken. Verder kan een makelaar altijd een stuk van de aankoopsom afhappen, waarmee deze professional zichzelf snel terugbetaalt! Gebruik bij de koop van een huis verder ook je eigen gezonde verstand. Alleen je hart volgen leidt vaak tot een miskoop. Zo kan een woning die een stoere en prachtige look heeft, het toch niet helemaal zijn omdat deze in een onprettige omgeving, zoals langs een rijksweg of snelweg staat. Omgekeerd kan een minder strak ogend huis met enkele gebreken juist heel voordelig en fijn zijn, hoewel je wellicht zult moeten gaan klussen of (laten) verbouwen.

Regel alle verzekeringen en kijk ook naar de tuin

Zorg dat je tijdig alle benodigde verzekeringen regelt als je een woning koopt. Denk hierbij aan een brandverzekering, inboedelverzekering en opstalverzekering. Een aansprakelijkheidsverzekering is ook onmisbaar. Laat je hierover goed adviseren door de ingeschakelde makelaar, want onderverzekerd zijn kan uitlopen op een financiële ramp. Kijk ten slotte ook naar de tuin die bij de woning zit. Deze vraagt onderhoud. Een grote tuin is prachtig, maar vereist wel vele uren werk. Dat moe je er als woningeigenaar wel voor over hebben.

Latest Reviews

Ook interessant
Voordelen van een zakelijke telefoon met abonnement