Interieur veranderen hoeft niet duur te zijn

Er zijn meerdere dingen die je kunt doen om je interieur een geheel andere uitstraling te geven. Je kunt ervoor kiezen om nieuwe meubels aan te schaffen, maar ook kleinere, subtiele veranderingen kunnen de uitstraling van je huis al flink doen veranderen. Dit is ideaal, omdat je ook met wat minder budget je woning een metamorfose kunt geven. Met de onderstaande tips kun je voor relatief weinig geld je interieur vernieuwen.

Nieuwe meubels tegen scherpe prijzen

Als je toch besluit om voor nieuw meubilair te kiezen, omdat je oude bankstel zijn beste tijd gehad heeft, dan kun je naar een designwinkel gaan. Je betaalt dan veel geld, terwijl je veel goedkoper uit kunt zijn. Als je minder waarde hecht aan waar je bank, tafel of stoel vandaan komt, dan kun je bij winkels als IKEA en Leen Bakker voor een redelijk zachte prijs een nieuw exemplaar kopen.

Wanneer je tweedehands spullen niet schuwt, dan is winkelen op Marktplaats of bij de lokale kringloopwinkel een nog voordeliger alternatief. Een andere mogelijkheid is oude spullen nieuw leven inblazen. Ben je het uiterlijk van je eettafel zat? Schuur deze dan op en verf deze in een kleur die je aanspreekt. Dit kun je ook doen met houten kastjes. Door te kiezen voor een heel andere kleur voor je meubelstukken, verandert de uitstraling van je interieur aanzienlijk.

Vervang je huidige accessoires

Door middel van accessoires als een bankhoes, nieuwe kussens en een vloerkleed kun je optisch een heel groot verschil maken. Dit is een prima optie wanneer je meubels nog in goede staat verkeren, maar je simpelweg uitgekeken bent op het uiterlijk ervan. Vervang ook je huidige accessoires, met de nadruk op vervang. Je kunt je huis gezelliger maken door leuke accessoires in je woning plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan een sprekend schilderij aan de muur of aan mooie beeldjes of ornamenten. Als je deze echter bij de oude plaatst, dan loop je het risico dat er een rommelig geheel ontstaat en waarschijnlijk is dat niet de uitstraling de je voor ogen hebt. Om wat meer rust te creëren, kun je beter kiezen voor enkele grote accessoires.

Latest Reviews

Ook interessant
Waarom een sta zit bureau kopen?