Waarom een sta zit bureau kopen?

Veel ondernemers kennen het relatief jonge concept al, dat bekendstaat als zit-sta-bureau. Wat zijn dit voor bijzondere bureaus, die in steeds meer bedrijven in ons land populair aan het worden zijn? Een zit-sta-bureau is een speciaal soort bureau dat ervoor zorgt dat je als werknemer van houding kunt wisselen tijdens het werken. Je zit dus niet de hele tijd op een stoel, maar wisselt af door af en toe te gaan staan. Welke voordelen dit type bureaus, het sta-zit-bureau allemaal heeft? Dat lees je hieronder!

Fittere en gezondere werknemers

Het grootste voordeel van een sta-zit-bureau is natuurlijk het feit dat jouw personeel niet de hele dag in dezelfde houding zit. Door af en toe te staan en te zitten, blijven bureaumedewerkers veel fitter, bewegen ze meer en is de kans op lichamelijk klachten een stuk kleiner. Denk hierbij aan RSI, rugklachten en stijve spieren, doordat men de hele dag achter de computer zit. Door meer beweging wordt namelijk de bloedsomloop flink gestimuleerd en blijven spieren en gewrichten soepeler. Dat dit gunstig is voor het terugdringen van het ziekteverzuim op de werkvloer, moge duidelijk zijn!

De productiviteit gaat omhoog

Ten slotte zorgen zit-sta-bureaus ervoor dat de productiviteit op afdelingen met dit type bureaus stijgt. Dit heeft te maken maken met het feit dat medewerkers meer bewegen, wat goed is voor de bloedsomloop en daarmee de concentratie. De productiviteit neemt door gebruikmaking van zit-sta-bureaus tot wel 20 procent toe!

Meer contact en communicatie tussen personeel

Zit-sta-bureaus dagen werknemers uit om meer te lopen over de werkvloer. Ze zitten immers niet de hele dag achter hun bureau, maar staan ook regelmatig. Uit onderzoek en praktijkervaring blijkt dat dit een gunstig effect heeft op de communicatie en het onderlinge contact op de afdeling. Medewerkers staan en lopen meer rond over de afdeling en wisselen hierdoor meer ideeën en kennis uit. Ook de onderlinge contacten worden beter, wat natuurlijk goed is voor de werksfeer.

Latest Reviews

Ook interessant
To-do list voor het starten van een webshop