Zo creëer je meer licht in je appartement

Licht is een element dat van groot belang is voor de inrichting van het huis. Naast het feit dat we kunnen zien wanneer de natuurlijke lichtsterkte laag is, stelt het ons in staat om charmante omgevingen te creëren en een speciaal tintje aan de ruimte te geven. Indirecte verlichting is een goed alternatief voor diegenen die licht met zachtheid en verfijning willen gebruiken. Wil je leren hoe je het in jouw huis kunt gebruiken? Bekijk onze tips in dit artikel.

Wat is indirecte verlichting?

Om te weten hoe je indirecte verlichting moet gebruiken, moet je eerst begrijpen wat het is en wat de verschillen zijn met andere modi.

Indirect licht – ook wel achtergrondverlichting genoemd – is wanneer de focus op een ondoorzichtig oppervlak wordt gericht en het licht in verschillende richtingen wordt gereflecteerd. Op deze manier zie je niet de lamp (zoals bij directe verlichting), maar de lichtsterkte, die uiteindelijk een gevoel van gezelligheid geeft, perfect, bijvoorbeeld voor de kamer van de baby en de master bedroom. Het moet niet worden verward met het diffuse licht, waar de lamp zich achter een semi-transparante diffuser (meestal plastic of glas) bevindt, die de helderheid verspreidt zonder een afgebakende focus.

Hoe gebruik je het in de decoratie?

De eerste stap in het gebruik van indirecte verlichting in de decoratie is om te weten welk effect u wilt hebben op het milieu. Als het voorstel is om een effect op het plafond te creëren (om bijvoorbeeld de aandacht te vestigen op de mooie kroonluchter), kun je in de eetkamer verlichting in het gipskader rond het stuk inbouwen.

Een andere interessante optie is om het te gebruiken als aanvulling op de inrichting van het appartement, hetzij op het balkon, hetzij op de groene wand van de woonkamer. Het contrast wordt nog mooier als we een decoratie hebben in lichte en donkere tinten van de bladeren, met gele of amberkleurige lampen.

Hoe belangrijk is het verlichtingsproject?

Om te kunnen genieten van alle voordelen van verlichting is het belangrijk om te kunnen rekenen op degenen die het onderwerp begrijpen. Neem al uw ideeën en voorstellen mee en zoek een architect of decorateur om er zeker van te zijn dat het resultaat onberispelijk zal zijn.

Latest Reviews

Ook interessant
Dit zijn de leukste webshops voor telefoonhoesjes