De beste tips om meer uit je leasebudget te halen

Wanneer de tijd weer aanbreekt dat je een nieuwe leaseauto kunt gaan kiezen, wil je natuurlijk de beste zakenauto voor het mooiste tarief. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? We hebben de handigste en beste tips voor je verzameld om alles uit je leasebudget te halen wat mogelijk is. Succes met het uitzoeken van een goede én voordelige leasewagen en alvast veel rijplezier toegewenst!

Houd de belangrijkste kostenfactoren in het vizier

Er zijn enkele vaste aspecten die de prijs van een leaseauto bepalen. Zo zijn volledig nieuw leaseauto’s aanmerkelijk duurder dan auto’s die twee of drie jaar jong zijn. Dit heeft te maken met de relatief grote afschrijving in de eerste jaren van het autogebruik. Wil je besparen, kijk dan oom naar de uitstraling van de auto en de gebruikte materialen. Auto’s met leren bekleding, fraaie metallic lak of een klimaatcontrolesysteem zijn natuurlijk prachtig, maar je mot voor dit soort bijzonderheden welk flink in de buidel tasten.

Looptijd en eigen bijdrage

Een wat prijziger leaseauto kiezen kan vaak wel als een langere looptijd van het contract mogelijk is. Kijk hiernaar als je een wat luxueuzere zakelijke auto wilt kiezen. Verder is het vaak mogelijk om, via een eigen bijdrage, de auto ook voor privégebruik in te zetten. Natuurlijk is dit niet gratis. Maar als jij en je werkgever een persoonlijke bijdrage geen probleem vinden, kun je wel een nieuwere en mooiere leaseauto regelen.

Elektrische leaseauto als optie

Elektrische leaseauto’s zijn steeds voordeliger geworden en nemen dan ook in populariteit toe onder werkgevers en werknemers. Voordelig is met name de lage bijtelling van 4 procent die voor deze auto’s geldt. Enkele jaren geleden nog stelde de actieradius van elektrische auto’s, zoals een Tesla of elektrische Volkswagen, nog niet zoveel voor. Maar die tijden zijn veranderd. Met een gemiddelde elektrische auto rijd je tegenwoordig al snel 400-600 kilometer op een accu.

Latest Reviews

Ook interessant
Dit zijn de leukste webshops voor telefoonhoesjes