Een kantoor moet praktisch ingericht zijn

De inrichting van een eigen kantoor, of dat nu een thuiskantoor is of een kantoor in jouw bedrijf, vereist tijd en aandacht. Een kantoor is namelijk een van de visitekaartjes van jou als ondernemer. Dat geldt zeker als je hier regelmatig zakenpartners, klanten en relaties ontmoet. Naast representatief en visueel aantrekkelijk dient een kantoorruimte natuurlijk ook praktisch en efficiënt te worden ingericht. Door onze drie handige tips te gebruiken, gaat dit je zeker lukken en creëer je een professioneel uitziende en gebruiksvriendelijke kantoorruimte!

Ga voor een ergonomisch en gezond kantoor

De afgelopen jaren is de focus in de wereld van de bouw, meubilair, stoelen en bedden steeds meer op het fenomeen ergonomie komen te liggen. Dat betekent dat werknemers veilig en goed moeten kunnen werken, zonder RSI, pijnklachten in nek, schouders of rug en dergelijke gevallen. Door te kiezen voor een zit-sta bureau, waarbij de werknemer dus niet alleen maar zit, maar ook staat en rekening houdt met zijn of haar lichamelijke houding, help je je eigen gezondheid en die van je werknemers goed te houden. Uiteindelijk betaalt dit zich terug in een lager ziekteverzuim en minder klachten op de werkvloer.

Doe online en offline inspiratie op

Als je een kantoorruimte in wilt richten, zorg er dan eerst voor dat je je goed oriënterend op de mogelijkheden. Welke kleuren wil je eigenlijk hebben. Hoeveel ruimte heb je en hoe kun je die ruimte goed indelen? Om deze vragen voor jezelf goed te kunnen beantwoorden, is het slim om online en offline eerst inspiratie op te doen!

Groen is prima te doen

Al enkele jaren is de kleur groen in kantoren een populaire kleurkeuze. Groen geeft ruimtes een rustige, kalme en natuurlijke uitstraling. En dat is precies wat je als werknemer nodig hebt als je op kantoor werkt. Zorg voor een zachte kleur groen op een of meer wanden om dit te bereiken. Maar haal daarnaast zeker ook echt groen in huis, in de vorm van gezonde kamerplanten en/of bloemen.

Latest Reviews

Ook interessant
Enorme terugval Tesla Model 3 verkoop in januari