Investeren in whisky? Dit moet je weten

Ben je een echte whiskyliefhebber? Of houd je van slim en efficiënt investeren? Doe dan ook mee met en van de laatste trends op het gebied van whisky, namelijk: beleggen in oude whisky’s. Geld investeren in whisky is niet alleen uitdagend en spannend, maar kan ook erg winstgevend zijn. In dit blog halen we enkele belangrijke aandachtspunten voren voor als je wilt gaan beleggen in whisky.

Bereid je goed voor als je wilt gaan investeren

Een van de belangrijkste tips wanneer je investeringsplannen hebt, is de whiskymarkt goed onderzoeken. Zo doen op dit moment Aziatische whisky’s (uit China en Japan), oude Schotse whisky’s, limited editions en whisky’s uit de jaren 1980 het goed qua rendement. Kijk ook naar speciale whisky’s waar je zelf van geniet en die in je comfortzone liggen. Op deze manier zorg je dat je goed geïnformeerd bent en niet voor grote verrassingen komt te staan als je besluit om geld te beleggen in flessen whisky.

Heb geduld met je investering

Whisky’s worden vooral na een decennium of langer meer waard. Wil je snel geld verdienen met whisky, hoed je dan. Na één of wee jaar beleggen zijn de rendementen vaak nog niet bijster interessant. Een ander verhaal wordt het als je een aantal limited edition-flessen opkoopt en die 20 of 30 jaar laat liggen. Over het algemeen kun je dan rekenen op een rendement van wel drie tot tien keer de originele prijs, afhankelijk van het merk en soort whisky waarin je hebt belegd.

De manier van opslaan

Bij whisky is het belangrijk dat de flessen goed worden opgeslagen. Je kunt kiezen voor een opslagplek en die huren, er zijn speciale opslagkelders in Nederland, maar zelf opslaan is voordeliger. Zorg er wel voor dat de whiskyflessen rechtop staan, op de juiste temperatuur worden bewaard en in een donkere ruimte komen te staan.

Latest Reviews

Ook interessant
Tips voor een onvergetelijk bedrijfsfeest organiseren