Voordelen van een zakelijke telefoon met abonnement

Wie zijn eigen onderneming en zaken serieus neemt als ondernemer, kan natuurlijk niet onder een goede smartphone met abonnement. Een mobiele telefoon met en geschikt abonnement is noodzakelijk voor het agendabeheer, het doen van betalingen, informatie opzoeken en het bijhouden van je sociale media-accounts of administratie met behulp van handige apps voor zzp’ers. Maar waarom is het van belang om een goede zakelijke abonnement af te sluiten, in plaats van prepaid of Sim Only? De voordelen van een zakelijke smartphone met abonnement voor zpp’ers, bedrijfseigenaren en managers hebben we in dit tech blogartikel overzichtelijk voor je in kaart gebracht!

De kosten van een zakelijke smartphone zijn aftrekbaar van de belasting

Het allergrootste pluspunt van een zakelijke smartphone en abonnement is het feit dat je de kosten mag aftrekken van de belasting. Bij de aangifte van de inkomstenbelasting mogen de kosten voor het telefoongebruik van de totale inkomsten afgehaald worden. Naast deze kosten zijn er nog meer aftrekposten die zelfstandigen zonder personeel mogen aftrekken, zoals apparatuur, kantoorinrichtingskosten, verzekeringen en vervoerskosten.

Privégebruik van zakelijke telefoon

Een groot aantal ondernemers gebruikt zijn zakelijke telefoon ook privé, maar dit heeft wel enkele nadelen. Zo mogen dan de kosten en btw voor het privégebruik niet afgetrokken worden van de belasting. Hierbij moet je kunnen aantonen, zelf of via een ingehuurde accountant, welke kosten je privé maakt met je telefoon en welke kosten zakelijk zijn. Dit uitzoeken en bijhouden vereist tijd en een goede registratie. Houd je niet van al die administratieve input, dan kun je beter kiezen voor twee smartphones en die afzonderlijk voor je werk en privéleven gebruiken. Dat houdt het wel zo overzichtelijk en gemakkelijk.

Korting op de verzekering

Bij het afsluiten van een zakelijk abonnement met toestel, kun je de kosten voor een goede verzekering van je telefoon ook aftrekken. Voordelig is natuurlijk dat je dan altijd de garantie hebt dat bij schade je niet ineens zonder smartphone zit, maar een vergoeding krijgt. Zorg dus voor een goede verzekering van jouw zakelijke toestel!

Latest Reviews

Ook interessant
Tips voor een onvergetelijk bedrijfsfeest organiseren