Wat is de achtergrond van High Tea?

Een High Tea is een uitgelezen moment om eens bij te kletsen met vriendinnen, maar wat is een High Tea en waar komt het vandaan?

Geschiedenis van High Tea

In de 19e eeuw aten mensen geen drie, maar twee maaltijden per dag. Na het ontbijt werd er niet meer gegeten tot het diner, ’s avonds om acht uur. Hertogin Anna van Bedford liet haar personeel iedere middag thee serveren met sandwiches en andere hartige en zoete lekkernijen om de honger te stillen. Het succes van de Afternoon tea verspreidde zich onder de Engelse aristocratie. Gegoede dames nodigden elkaar uit voor tea parties. Deze theepartijtjes, waarbij iedereen mooi gekleed ging, werden gehouden in de prachtige Engelse tuinen of in het landhuis zelf aan de hoge tafel. Zo werd de High Tea geboren. De gewone bevolking ging ook aan de High Tea, niet met luxe hapjes, maar met worst, kaas en brood.

Waaruit bestaat een High Tea?

Voor een High Tea kan je buitenshuis terecht, maar ook thuis kan je een High Tea organiseren. Bij een High Tea hoort vanzelfsprekend thee. Je schenkt verschillende soorten losse thee. Qua smaak bouw je de thee rustig op. Groene thee combineert goed met sandwiches en Darjeeling gaat goed samen met scones. Bij de zoete hapjes kies je voor meer uitgesproken smaken zoals munt, jasmijn of Earl Grey.

De Afternoon tea wordt rond drie uur ’s middags geserveerd en bestaat uit kleine hartige en zoete hapjes. Kleine sandwiches en de Engelse scones met clotted cream en jam mogen niet ontbreken. Net zoals verschillende cakes en taartjes. Door de gerechten te serveren van zoet hartig naar zoet worden de smaken rustig opgebouwd. Goed gezelschap, thee en lekkere gerechten maken het tot een fijne middag.

Latest Reviews

Ook interessant
Daarom zijn planten op je kantoor een uitstekend idee