Wat zijn de voordelen van zelfroosteren?

Zelfroosteren is een van de nieuwste trends onder werkgevers. Met zelfroosteren wordt bedoeld dat werknemers zelfs aangeven wanneer ze kunnen of willen werken. Vervolgens wordt er via speciale slimme software een planning gemaakt. Deze nieuwe manier van roosters maken en plannen is bezig aan een stevige opmars in ondernemend Nederland. En dat is niet zo verwonderlijk, want zelfroosteren heeft een aantal interessante voordelen.

Gemotiveerde en tevreden werknemers

Een belangrijk pluspunt van zelfroosteren is in de eerste plaats dat jouw werknemers een stuk gemotiveerder en positiever worden. Ze hebben immers zelf regie over hun werkschema. Medewerkers die zelf invloed hebben op wanneer en hoeveel ze worden ingeschakeld, voelen zich prettiger en zijn productiever. Hier profiteer je als werkgever natuurlijk enorm van.

Een interessante tijdbesparing

Zelfroosteren levert in de tweede plaats veel tijdwinst op. Misschien herken je de situatie wel dat je een werkrooster hebt gemaakt, met veel pijn en moeite, maar je daarna direct allerlei verzoeken van je collega’s krijgt om aanpassingen te doen. Het blijkt dat jouw rooster toch niet helemaal perfect is. Een probleem met roosteren is echter dat je een kettingreactie krijgt als er iets verandert. Wanneer één collega iets wil verplaatsen, heeft dat direct effect op de werktijden van een of meer andere collega’s. Het gevolg kan zijn dat je maar blijft puzzelen om het rooster rond te krijgen. En dat er op de werkvloer scheve gezichten ontstaan, omdat er niet aan ieders wensen voldaan kan worden. Met software voor zelfroosteren voorkom je dit soort vervelende situaties en kun je op een natuurlijke en logische manier een rooster maken dat voor iedereen acceptabel en werkbaar is.

Meer flexibiliteit en efficiëntie op de werkvloer

Computermatig roosters laten maken door het personeel zelf, zorgt ervoor dat er flexibel ingesprongen kan worden op veranderende situaties. Er kan efficiënter en oplossingsgericht worden gewerkt. Naast de tijdwinst die zelfroosteren oplevert is dit natuurlijk een groot voordeel van deze moderne manier van roosters maken.

Latest Reviews

Ook interessant
Een huis kopen? Lees deze tips eerst