Goedkoper overnachten op reis dankzij deze tips

Als je op reis gaat, besteed je vaak een groot deel van je budget aan je accommodatie. Dat is eigenlijk zonde. Zo houd je namelijk minder geld over voor activiteiten tijdens je reis. Je zou zelfs met het geld dat je kunt besparen op accommodatie je reis kunnen verlengen. Dat klinkt toch heerlijk? Lees snel verder als je wil weten hoe je kunt besparen op je accommodatie.

Gratis overnachten

Ja, het kan echt! Gratis overnachten. Je kan bij iemand, een local, thuis overnachten op de bank of op een matje. Dit noem je ‘couchsurfing’. Dit is geheel gratis. Misschien wil deze local jou wel een rondleiding geven door de plaats waar je verblijft. Hoef je daar ook geen geld meer aan uit te geven. Dat is een win-win situatie!

Voor wat hoort wat

Je kan om een slaapplek vragen in ruil voor het verrichten van werk. Misschien kun je zelfs regelen dat je ook nog iets te eten krijgt. Je kunt dit bij locals vragen, maar er bestaan ook websites waarbij je dit kan regelen.

Wildkamperen

Dit is iets risicovoller, maar draagt wel bij aan het avontuurlijke gevoel. In veel landen mag je niet wildkamperen. Je mag slechts kamperen op de plekken die daarvoor aangewezen zijn en dat zijn meestal campings. Hiervoor moet je betalen en dat wil je natuurlijk niet. Het doel is immers om zoveel mogelijk geld over te houden voor andere activiteiten tijdens je reis. Wat je bij wildkamperen dus doet, is kamperen op plekken waar dit eigenlijk niet mag (‘in het wild’). Denk hierbij aan een plek in het bos, onder een brug of in een parkje. Zorg dat je niet gepakt wordt en doe het in een veilige buurt.

Latest Reviews

Ook interessant
Tips om een eigen bedrijf succesvol te verkopen