Heb je al een e-bike overwogen?

In ons kleine, koude kikkerland is het vanzelfsprekend dat men de fiets pakt om naar het werk of naar school te gaan. De afstanden zijn relatief klein en daarom goed te doen op de fiets. In 2018 werden er in Nederland ruim één miljoen fietsen verkocht. Het zal je verbazen dat meer dan 40% van de verkochte fietsen, elektrische fietsen zijn.

Niet alleen voor senioren

Het is al frustrerend genoeg als je door weer en wind op de fiets moet. Laat staan dat je regelmatig wordt ingehaald door senioren op een e-bike die nietsvermoedend je voorbij rijden. Tegenwoordig is de e-bike echter niet alleen voor senioren. De e-bike is bijvoorbeeld ook ideaal voor scholieren die op een verre afstand van hun middelbare school wonen. En je hoeft je heus nergens voor te schamen – met de e-bike ben je nog steeds lekker in beweging en kom je een stuk sneller op je bestemming aan! Sterker nog, Anna Nooshin werd laatst nog gespot met haar gloednieuwe e-bike van Watt. Wij moeten zeggen dat deze elektrische fiets er heel stoer uitziet!

Het nieuwe fietsplan 2020

Dat elektrische fietsen niet goedkoop zijn in aanschaf, is algemeen bekend. De gemiddelde Nederlander betaald rond de 1000 euro voor een gloednieuwe e-bike. Voor zo’n bedrag heb je een goede e-bike met niet al teveel toeters en bellen. Leg je daar nog eens het dubbele bovenop, dan spreken we over een hoge kwaliteit fiets. Helaas heeft niet iedereen de mogelijkheid om dit bedrag zo uit zijn of haar mouw te schudden. Het kabinet daarentegen, heeft daar het perfecte antwoord op: het nieuwe fietsplan 2020. Dit nieuwe fietsplan is vanaf 1 januari 2020 ingegaan. Werkgevers kunnen werknemers nu een e-bike van de zaak aanbieden. Vergelijk het eigenlijk met een lease auto. Voor de fiets betaal je een deel van de aanschafprijs die uitkomt op 7% van het brutoloon. Dit is niet alleen heel goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu.

Latest Reviews

Ook interessant
De beste tips om meer uit je leasebudget te halen