Hoe kies je het juiste pak?

Een nieuw pak kopen is niet zo gemakkelijk als sommige mannen denken. Deze taak verdient in feite aandacht als je niet wilt rondlopen met iets wat niet bij je past. Bij de keuze moet rekening worden gehouden met enkele details, zoals de snit, de lengte en de knoopsluiting bijvoorbeeld. We hebben een aantal tips gescheiden om jou te leren hoe je het juiste pak voor jezelf kunt kopen.

Het pak snijdt

Er zijn twee hoofdtypen van kostuumsnedes, de traditionele en de slim-fit. Zoals de naam al zegt, zijn de traditionele sneden de klassieke, met een iets bredere uitlijning dan de slim-fit. Zijn modellering is een beetje losjes, maar wees voorzichtig met het kiezen van een stuk dat niet te groot is.

De slanke snit is meer aangepast aan het lichaam. Dat betekent niet dat het strak op het lichaam moet zitten, maar eerder dat het uitgelijnd moet zijn. Bij dit model is de revers dunner, de mouwen zijn strakker en het jasje is meer afgebakend in de taille.

De lengtes van het pak

Na de keuze van het type snit dat er het beste uitziet, moet je ook rekening houden met de lengtes van elk stuk om het ideale pak te kiezen. De afmetingen van de stukken moeten passen bij jouw lichaam.

Schouders

Een van de belangrijkste punten om te analyseren is dat de naad van het jasje in lijn moet liggen met je schouder. Als de naad achterblijft, betekent dit dat het herenkostuum strak zit. Als het te ver naar voren is, betekent het dat het los is. En echt, er is geen foutmarge, de naad moet perfect op je schouders liggen.

Jasje

Het ideale jasje is het jasje dat je heupen bedekt en niet bij de dijen komt. Als het jasje te lang is, kan het namelijk de indruk wekken dat je benen korter zijn. In dezelfde lijn, als je korter bent, kies dan voor een iets korter jasje, om je lichaam te stretchen.

Broek

De belangrijkste tip over de broekspijpen is dat ze de schoenen niet volledig bedekken. Ze moeten een beetje worden weergegeven, met de balk nauwelijks laten vallen. Voor slanke modellen is er iets meer vrijheid. Omdat ze moderner zijn, kunnen ze wat hogerop blijven, heel dicht bij het begin van de schoenen.

Latest Reviews

Ook interessant
Vijf apps voor zelfstandigen en zzp’ers