Bureaustoel kopen? 5 tips voor de beste keuze!

Een bureaustoel kopen, dat wil je natuurlijk in één keer goed doen. Het kiezen van een bureaustoel kan echter behoorlijk lastig zijn, omdat er veel soorten en modellen zijn. Hoe kies je op een efficiënte manier een fijne bureaustoel, die lekker zit en een goede prijs-kwaliteitsverhouding heeft? Onze vijf tips helpen je hierbij!

1. Hoe vaak en hoelang gebruik je de stoel?

Wanneer je jouw bureaustoel vaak gebruikt, bijvoorbeeld omdat je als zzp’er een thuiskantoor hebt, is het natuurlijk belangrijk dat de stoel veel zitcomfort biedt. Je moet er immers meerdere uren op kunnen zitten. In dit geval is een ergonomische bureaustoel een goede keuze. Deze bureaustoelen helpen bij een goede zithouding, voorkomen rugklachten en zijn praktisch in het gebruik.

2. Het ontwerp van de stoel

Natuurlijk wil het oog ook wat. Zorg er daarom voor dat de bureaustoel die je koopt een mooie design heeft en goed past bij het bureau en de rest van de ruimte war deze staat. In een modern, industrieel en eigentijds pand is een strakke leren bureaustoel een goede optie. Stoffen stoelen staan beter in gezellig ingerichte of landelijke ruimten. Vergeet je ook niet wat planten in jouw kantoor te plaatsen? Wij leggen je uit waarom kantoorplanten onmisbaar zijn in een kantoorruimte.

3. Houd je lengte in de gaten

Om lekker op je bureaustoel te kunnen zitten, is het belangrijk dat het zitvlak en de leuning goed passen bij je lengte. De leuning moert lang genoeg zijn om je rug goed te ondersteunen. Let hier dus op bij de aankoop van een bureaustoel. Een tip: test de stoel als het even kan zelf uit en beoordeel of je rug goed wordt ondersteund. Je kunt ook kiezen voor een stoel die in hoogte verstelbaar is.

4. Leuningen ook van belang

Ga voor een bureaustoel met verstelbare leuningen. Hierdoor kun je de stoel exact afstemmen op jouw lichaam, voor een zo goed mogelijke ondersteuning.

5. Stabiliteit en veiligheid

Ten slotte is het natuurlijk van belang dat de stoel die je gebruikt veilig is. Bureaustoelen met vijf wielen bieden de meeste stabiliteit. Verder zijn bureaustoelen van betere merken vaak het veiligste in het gebruik.

Latest Reviews

Ook interessant
Hoe start je een horlogecollectie?