Daarom zijn planten op je kantoor een uitstekend idee

Waarschijnlijk ken je het wel: na een vermoeiende werkweek kamp je met hoofdpijn, niezen en geïrriteerde ogen. Je denkt misschien dat dit het gevolg is van de vermoeidheid en je verzwakte immuunsysteem, maar er kan nog een andere oorzaak zijn. Hele dagen in een geconditioneerd kantoor werken kan de ‘kantoorziekte’ met zich meebrengen. Kantoorlucht wemelt van ongezonde chemicaliën. Maar er bestaat gelukkig een oplossing, namelijk gezonde kamerplanten ofwel kantoorplanten kopen.

Gezonde lucht

Computers en andere elektrische apparaten stoten kleine stofdeeltjes en andere ongezonde stoffen uit die de kantoorlucht vervuilen. Airco en verwarming zorgen daarbovenop ook voor droge lucht. Maar kamerplanten komen de luchtkwaliteit ten goede met hun zuiverende werking. Planten nemen CO2 op en vormen zo zuurstof. De ongezonde stofdeeltjes worden geneutraliseerd.

Creatieve en productieve werknemers

Kantoorplanten kunnen de creativiteit en productiviteit van werknemers verhogen. Onderzoekers vermoeden dat dit het gevolg is van de rustgevende werking van planten. En rust en gezondheid zorgt voor meer ruimte voor nieuwe ideeën.

Voel je goed

Een groene omgeving doet ontspannen. Dit zorgt voor een daling van het stressniveau. Personeel voelt zich gezonder en meer tevreden in een natuurlijke werkomgeving. Zo wordt ook het groepsgevoel onderling versterkt, want iedereen voelt zich beter. Daarnaast vragen planten ook verzorging. Als elke werknemer een eigen rol uitvoert, is er samenwerking nodig. Zo groeien het groepsgevoel en de communicatie. Iedereen voelt zich betrokken door het groene project.

Geen geluidsoverlast meer

Planten absorberen geluidsgolven en zorgen zo voor een goede akoestiek. Een betonnen of stenen vloer vraagt om planten om galm en geluidsoverlast te voorkomen.

Positief bedrijfsimago

Kamerplanten zorgen voor een leuke sfeer. Ze brengen een warm en uitnodigend gevoel met zich mee. Dit geldt niet enkel voor het personeel, maar ook voor bezoekers. Je bedrijf krijgt namelijk een duurzame uitstraling.

Latest Reviews

Ook interessant
De 5 duurste jachten ter wereld