De 5 duurste jachten ter wereld

Elk jaar trekt het filmfestival van Cannes enkele van ’s werelds beroemdste acteurs aan, maar ook andere rijken die blitse premières en festivals bijwonen. Als een jaarlijkse bestemming voor jachten, brengt het festival ook enkele van de meest indrukwekkende en duurste schepen ter wereld binnen. Hieronder vind je een overzicht van de 5 duurste jachten ter wereld die jaarlijks naar de Côte d’Azur afreizen.

De top 3 van de allerduurste jachten

Bron: yachtandboatguide.com | Het 155 meter lange jacht Dilbar van Alisher Usmanov

Volgens Forbes is Dilbar, dat eigendom is van de staal- en telecommunicatiemagnaat Alisher Usmanov, het duurste jacht ter wereld. De geschatte kostprijs van het 155 meter lange jacht ligt tussen 600 miljoen en 1 miljard Amerikaanse dollar.

Bron: agent4stars.com | Fotografen: Ivan Ivankovic en Dubrovnik | Het 160 meter lange superjacht Eclipse van Roman Abramovich

Roman Abramovich, een staal- en investeringsmiljardair die eigenaar is van de voetbalploeg Chelsea FC, is de eigenaar van 160 meter lange superjacht Eclipse, wat misschien wel een van het meest herkenbare jacht ter wereld is. Terwijl de initiële kostprijs werd geschat op ongeveer 590 miljoen dollar, schoot een latere schatting de lucht in naar een ongelooflijke 1,5 miljard dollar.

Bron: beam.land | Het 130 meter lange yacht Serena van Mohammed bin Salman

Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman is de eigenaar van de 130 meter lange Serene, dat regelmatig zijn weg baant in het water naar Monaco. Naar verluidt betaalde prins Mohammed eind 2016 500 miljoen dollar voor het superjacht nadat hij het tijdens zijn vakantie in Zuid-Frankrijk had gezien. Het jacht biedt plaats aan twee helikopters, een indoor klimmuur, een volledig uitgeruste spa en drie zwembaden.

Indrukwekkend en duur

Bron: Youtube

Het 138 meter lange zeiljacht A is moeilijk te missen. Dit indrukwekkend jacht wordt regelmatig gespot in Monte Carlo, Cap d’Antibes, Marseilles, La Ciotat, and Saint-Tropez. Het is een van de grootste privé-zeiljachten ter wereld en is eigendom van een Russische miljardair genaamd Andrey Melnichenko. Naar schatting heeft het een waarde van maar liefst 480 miljoen dollar. Wat zo bijzonder is aan het jacht? De masten zijn groter dan de Big Ben en het jacht telt acht dekken, een vrij zwevende wenteltrap, een groot zwembad en een observatiekamer onder water.

Foto: Benoit Donne

David Geffen – filmmagnaat, producent en studiomanager – is de eigenaar van de Rising Sun, een 130 meter lang superjacht. Om het te bouwen, zou het naar verluid 200 miljoen dollar gekost hebben, maar momenteel wordt de waarde geschat op 300 miljoen dollar.

Latest Reviews

Ook interessant
Zo creëer je meer licht in je appartement