De beste tips voor het organiseren van je eerste zakenreis

Voor de eerste keer als werknemer van een internationaal bedrijf of als zelfstandig ondernemer op zakenreis gaan vinden veel zzp’ers best spannend. Logisch, want er moet een hoop geregeld worden en natuurlijk wil je dat jouw investering in de reis zich terugbetaalt in een goede zakelijke deal. Wanneer je voor het eerst een zakenreis gaat boeken, moet je een aantal zaken goed in het vizier houden. Welke dat zijn? Lees snel verder en het succesvol organiseren van jouw zakenreis is snel geregeld.

Wees ruim op tijd met boeken

Door jouw hotel, retourvlucht en eventueel een huurauto op tijd te boeken, kun je flink besparen op de kosten van jouw zakenreis. Boek daarom zodra je weet dat je de reis gaat maken. Ga niet voor de eerste de beste deal die je tegenkomt, maar vergelijk vliegtickets via meerdere websites. Vaak is het voordeliger en rustiger om via buitenlandse vliegvelden als Zaventem (Brussel) of Frankfurt te vliegen, of via een kleine Nederlandse luchthaven als Rotterdam of Eelde. Ook kun je geld besparen door te kiezen voor een goedkope overnachting.

Ken het reisbeleid van jouw onderneming

Ben je in dienst van een bedrijf, zorg dan dat je goed in beeld hebt welke kosten er allemaal vergoed worden voor je reis. Denk aan parkeerkosten, kosten voor het levensonderhoud (eten en drinken en dergelijke) en tickets voor congressen of seminars. Bewaar de bonnetjes goed en houd alle gemaakte onkosten bij, zodat je ze later kunt declareren.

Beperk je tot het noodzakelijke

Een zakenreis is bedoelt om een deal te sluiten, contacten te leggen of om winstmaximalisatie te bereiken. Dat is wat anders dan een vakantiereis. Wees daarom zuinig met je uitgaven. Zo kan het voordeliger zijn om een metro- of undergroundkaart te kopen dan om een zakelijke auto te huren op locatie. Verder kun je natuurlijk wel een duur hotel met fitness, saunafaciliteiten en een bar boeken, maar als je dagprogramma volgepland zit kom je aan deze extra luxe niet toe. Weggegooid geld, dus denk van tevoren goed na over je plannen en doelen.

Latest Reviews

Ook interessant
Goedkoper overnachten op reis dankzij deze tips