Reizen met collega’s? Lees deze tips eerst!

Reizen. Wie houdt er niet van? Je hoofd even leeg maken. Weg van de dagdagelijkse rompslomp. Maar… wat doe je met een incentive reis als beloning voor je geleverde werkprestaties die staat gepland met je collega’s. Hieronder lees je hoe jij je het beste hierop kan voorbereiden.

Tip 1: Blijf je professioneel gedragen tijdens je beloningsreis

Met sommige collega’s klikt het beter dan met anderen. Ter verduidelijking: een incentive reis staat niet synoniem met een reisje die je onderneemt voor de lol. Loop niet de kantjes er vanaf in aanwezigheid van je collega’s. Wat je niet op het bedrijfskantoor zegt, moet je ook tijdens die beloningsreis niet doen. Deel geen persoonlijke geheimen en zorg dat alcohol geen kwelduivel wordt waar je achteraf spijt van hebt. Zo vermijd je heikele situaties als je terug aan het werk bent.

Tip 2: Maak tijd voor jezelf en vraag een collega praktische info

Soms kan het voorkomen dat de belangstelling om iets te bezichtigen niet aansluit wat je collega’s voor ogen hebben. Kom daar eerlijk voor uit en het is misschien de perfecte gelegenheid om tijd voor jezelf te maken. Per slot van rekening is het ook de beloningsreis voor jou. Uiteraard kan een groepsgevoel heel wat wonderen doen. Spreek af met een collega dat hij je wekt zodat je het ontbijt niet gaat missen met je collega’s. Je collega gaat dit kunnen waarderen. Het bevordert ook de vriendschapsbanden op kantoor.

Tip 3: Organiseer een gemeenschappelijke pot tijdens de reis

Wellicht kunnen niet alle uitgaven op de creditcard van de baas worden gedekt. Zorg dat je een gezamenlijke pot maakt als je bijvoorbeeld een terrasje pakt. Kom op voorhand duidelijke afspraken na wie het geld beheert en hoeveel het bedrag is per collega. Goede afspraken maken goede vrienden.

Latest Reviews

Ook interessant
Voordelen van een zakelijke telefoon met abonnement