Tips om nieuw personeel in te werken

Komen er nieuwe collega’s op de werkvloer, dan is het zaak om deze nieuwkomers goed in te werken en te begeleiden. Dit kost natuurlijk een investering qua tijd en energie, maar levert uiteindelijk productiviteitswinst op en gemotiveerde nieuwe werknemers die zin hebben in hun nieuwe job. Met onze efficiënte adviezen om nieuw personeel in te werken, kun je als werkgever direct aan de slag!

Inwerkplan, instructievideo’s en online informatie

Het is handig om als bedrijfsleider of manager altijd een goed en helder inwerkplan te hebben. Hierin staat wat de nieuwe werknemer allemaal moet weten, wie welke taken oppakt en hoelang de inwerkperiode duurt. Zorg ervoor dat je nieuwe collega’s ook een helder overdrachtsdocument of toegang tot leuke instructievideo’s krijgen, zodat ze bij vragen eerst daar terechtkunnen. Video’s of interactieve websites zijn een goed hulpmiddel en kun je gebruiken om de nieuwe werknemers direct onder de indruk te brengen van de gastvrijheid en helderheid van jouw bedrijfscultuur!

Persoonlijk contact

Het is natuurlijk fijn als jouw bedrijfscultuur en gewoonten in een schriftelijk document, video’s en/of online te vinden zijn. Maar vergeet niet het belang van persoonlijk contact bij de komst van nieuwe mensen op de werkvloer. Dit kan het verschil maken tussen een nieuwkomer die gemotiveerd is of een collega die al snel afhaakt vanwege de kille bedrijfscultuur. Het persoonlijk contact gaat verder dan wat instructies en advies. Koppel het liefst één of twee bevlogen collega’s aan je nieuwe personeelslid, die hem alle strategieën, vaardigheden en kennis aanleren om snel van sart te gaan. Onboarding wordt dit genoemd: de nieuwe collega wordt ondergedompeld in de bedrijfscultuur.

Mocht je binnenkort een bedrijfsfeest gepland hebben, dan is dit natuurlijk ook een goed moment om de nieuwe werknemers beter te leren kennen. Een leuk bedrijfsuitje buiten de deur organiseren zorgt al snel voor een leuke sfeer en teambuilding. Dit zal zich ook op de werkvloer gaan uitbetalen.

Onboarding app

Onboarding pak je slim aan door gebruikt te maken van handige onboarding apps. Deze kan de nieuwe medewerker raadplegen om alles over jouw bedrijf te weten te komen. Een eerste hulp dus. Op de app kun je plattegronden, werkinstructies, agenda’s en/of een leuke introductievideo plaatsen.

Latest Reviews

Ook interessant
Merchandising tips voor jouw bedrijf