Tips voor werken zonder diploma

In deze blog ‘Tips voor werk vinden zonder diploma’ lees je praktische info dat je niet noodzakelijk een diploma moet hebben om professioneel aan de slag te geraken. Enkele jaren geleden was het aartsmoeilijk om professioneel een job te vinden zonder diploma. Door het tekort op de arbeidsmarkt is dat tijdsbeeld volledig bijgesteld. Hieronder lees je waarom je tegenwoordig ook aan de slag kan zonder een diploma.

Een juiste werkattitude doet vele deuren open gaan

Misschien heb je al vele sollicitatiegesprekken achter de rug, maar keer op keer bots je tegen muren omdat je niet het noodzakelijke diploma kan voorleggen. Toch zijn er voldoende jobaanbiedingen waar je kan starten zonder diploma. Uitzendbureaus kunnen je hierbij een handje helpen toesteken. Met de juiste motivatie en werkattitude kan je op deze wijze wel aan de slag. Er zijn voldoende jobaanbiedingen die geen diploma vereisen. Denken we maar aan een logistiek medewerker, order picker of een postsorteerder. Na een korte interne opleiding kan je in een onderneming worden ingeschakeld.

Opleiding onderbroken wil niet zeggen dat je geen slaagkans hebt

Omwille van uiteenlopende redenen kan een opleiding die je volgde, vroegtijdig worden afgebroken. Dit kan gebeuren door privé omstandigheden of dat je geveld werd door een ziekte. Je kan misschien wel werk vinden in de studierichting die je was ingeslagen. Speel open kaart op je CV waarom je de opleiding niet hebt voltooid. Benadruk tegelijkertijd je competenties waar je goed in bent.

Zeg nooit nooit dat je geen diploma hebt behaald

Dat je niet beschikt over een volwaardig diploma, wil niet zeggen dat je je voor de rest van je leven niet kan ontwikkelen. Ook tijdens een beroepsloopbaan bestaan er voldoende mogelijkheden om een korte of lange opleiding te volgen. Dat je soms op de onderste trap moet beginnen bij een onderneming, betekent niet dat je de rest van je loopbaan ter plaatse blijft trappelen.

Latest Reviews

Ook interessant
Het fijnste elektrische gereedschap om in huis te hebben