To-do list voor het starten van een webshop

Ben je van plan om een e-commerce shop te starten? Je bent zeker niet de enige. In vergelijking tot vorig jaar, zijn er dit jaar veel meer webshops gestart. Dat is een logische ontwikkeling, want door het coronavirus heerst er veel onzekerheid en zijn er meerdere werksectoren stil komen te liggen. Het starten van een webshop is niet eenvoudig en dat wordt nog wel eens onderschat. In dit artikel geven we een aantal handige handvaten om een kick-start te maken met jouw webshop!

Kies een sterke domeinnaam

Als webshop wil je natuurlijk goed gevonden worden. Kies daarom bij voorkeur een domeinnaam die sterk is. Je kunt bij verschillende hostingproviders controleren of jouw domeinnaam nog beschikbaar is. Kies bij voorkeur een .nl extensie, maar tegenwoordig zijn .shop en .store domeinen ook gebruikelijker geworden.

Gratis reclame: social media

Het vergt wat tijd en doorzettingsvermogen, maar op social media kun je een trouwe achterban krijgen van jouw webshop. Probeer wat samenwerkingen aan te gaan met influencers en focus je in het begin voornamelijk op de micro-influencers. De kans dat zij een barter deal met je willen sluiten, is vele malen groter dan een influencer met een groot bereik. Een barter deal is een samenwerking in ruil voor een product uit jouw webwinkel. Zo kun je snel meer naamsbekendheid genereren en zullen meer mensen achter het bestaan van jouw webshop komen.

Keurmerk

Helaas zijn er ook nog steeds webwinkeleigenaren die van de goedheid van mensen misbruik wil maken. Dat maakt het voor sommige winkeliers niet gemakkelijk om te kunnen zien of jouw webshop betrouwbaar is. Zorg daarom dat je aangesloten bent bij Thuiswinkel Waarborg, Webshop Keurmerk of Webwinkelkeur. Zo weten bezoekers dat jouw website aan alle regels voldoet die een consument mag verwachten.

Een professionele website

Ook het oog wil wel wat. Zorg dat je opvalt in de massa en kies voor een custom-webdesign. Je kunt op Shopify en bij Magento verschillende professionele thema’s kopen voor rond de $50-$70. Vaak zijn deze thema’s ontzettend makkelijk te installeren en vergt dit niet veel kennis. Wil je een kant-en-klare webshop? Kies dan bijvoorbeeld voor Lightspeed. Je betaalt een vast bedrag per maand en daarbovenop komen de themakosten. Deze themakosten zijn, afhankelijk van het gekozen thema, ongeveer €15 of €20 per maand.

Latest Reviews

Ook interessant
Zo creëer je meer licht in je appartement