Wat betekent loyalty marketing?

Loyalty marketing is een van de trends in ondernemersland op dit moment. Onder dit type marketing wordt een strategie verstaan waarbij trouw klanten met producten of diensten worden beloond vanwege de goede verstandhouding tussen bedrijf en klant. De strategie is erop gericht om de bestaande klantenkring uit te breiden en met bestaande en nieuwe klanten een langdurige binding aan te gaan. Klanten krijgen hierbij kortingen aangeboden of kunnen via een puntensysteem sparen voor cadeaus. Naast deze vormen zijn er nog diverse voorbeelden van hoe loyalty marketing kan worden aangepakt. Je vindt ze hieronder.

Een lidmaatschap met voordelen voor trouw klanten

Veel loyaliteitsprogramma’s bieden hun klanten ene lidmaatschap aan van het bedrijf. Als trouwe klant levert dit lidmaatschap diverse voordelen op. Voordelen zijn bijvoorbeeld sparen voor interessante kortingen op de prijs, gratis producten bij langdurig lidmaatschap of voorrang krijgen als er speciale aanbiedingen zijn.

Punten sparen & cashbacksystemen

Een manier van loyalty marketing die je veel tegenkomt bij winkels, supermarkten en/of bouwmarkten, is het opsparen van punten of een saldo. Hiermee kan dan korting verkregen worden op een volgende aankoop. Ook bieden winkeliers de mogelijkheid om bij trouw bezoek door klanten cashback te krijgen door het sparen van zegels die een bepaalde geldwaarde hebben.

Zakelijke geschenken & mobiele apps

Twee andere veelvoorkomende manieren om klanten aan jouw bedrijf te binden, is het weggeven van zakelijke cadeaus en gebruikmaken van handige mobiele apps. Met name cadeaus werken goed. Geef jouw klanten bijvoorbeeld periodiek – vlak voor de zomervakantie en rond kerst of Oud en Nieuw – een praktisch cadeau met natuurlijk een bedrijfslogo en jouw bedrijfsnaam. Populair zijn bijvoorbeeld telefoonhoesjes, usb-sticks of handige doppers. Dit cadeau kun je gebruiken om ‘sluikreclame’ te maken. Verder kun je als ondernemer gebruikmaken van mobiele apps om je klanten aan je te binden. Door regelmatig kortingen en acties via de app aan te bieden, vergroot je de loyaliteit van jouw klanten.

Latest Reviews

Ook interessant
Tips om nieuw personeel in te werken