Wat zijn de best betaalde beroepen in Nederland?

Als we gaan studeren en later op zoek gaan naar een baan kijken we vooral naar wat we leuk vinden. Vervolgens ook of er in de toekomst brood mee te verdienen is. We staan er niet zo bij stil of ons droomberoep nu het best betaalde beroep is in Nederland. Wij zetten deze beroepen voor je op een rijtje. We hebben het hier niet over zelfstandig ondernemerschap, waar je als je echt succesvol bent, heel veel geld mee kunt verdienen.

De best betaalde beroepen

Voor de top 3 gaan we uit van een gemiddeld salaris en 15 tot 19 jaar werkervaring.

Medisch specialist

Als medisch specialist draag je veel verantwoordelijkheid en is de werkdruk hoog. Het salaris is hier dan ook naar. Gemiddeld verdient een medisch specialist € 60,64 per uur. Afhankelijk van de specialisatie zal dit iets hoger of iets lager zijn.

Piloot

Strenge toelatingseisen en vaak een grote investering in je opleiding, maar dat verdien je als je eenmaal in de lucht zit, makkelijk terug met een salaris van € 53,21 per uur.

Advocaat

Er is een grote verscheidenheid aan advocaten. Gemiddeld verdienen zij € 50,27 per uur. Advocaten die veel pro deo zaken doen zitten hieronder en advocaten die ook nog eens partner zijn, zullen hier boven zitten.

Andere veel verdienende beroepen

Buiten de hierboven genoemde top 3 vinden we in het bedrijfsleven de bedrijfsdirecteur, de bedrijfseconoom, de commercieel directeur en de directeur HR. Als kapitein en notaris heb je het ook niet slecht. De rechercheur staat met een salaris van € 30,92 ook nog in de top 10. Het belangrijkste is, dat je voldoening haalt uit je werk. Als je daar veel mee kan verdienen is dat mooi meegenomen.

Latest Reviews

Ook interessant
Hoe start je een horlogecollectie?