Webwinkel Amazon verrast met megawinst in vierde kwartaal

Met de webwinkel Amazon, dat ook in Nederland de markt aan het veroveren is als concurrent van onder meer bol.com, gaat het meer dan goed. Dat blijkt uit de indrukwekkende winstcijfers van Amazon uit het laatste kwartaal van 2019. Het aandeel van Amazon steeg op de beurs met maar liefst 13,5 procent. Qua kosten-baten bleef er onder aan de streep zo’n 3,27 miljard over, in groene cijfers dus. Dit komt neer op een stijging van 8 procent.

Snellere levering van producten en goederen

Deze uitstekende cijfers voor Amazon kwamen een beetje uit de lucht vallen. Het financiële management noch analisten hadden deze groei voorzien. De omvangrijke groei is het resultaat van forse investeringen die door Amazon zijn gemaakt, met name in de leveringsdienst Prime. Dit heeft, mede door het aannemen van fors meer medewerkers en investeringen, geleid tot een flinke groei aan snelle leveringen en dus extra winst.

Amazon zet ingeslagen weg voort

In een snellere levering van producten blijkt, zo geven de groeicijfers aan, nog een flink stuk winstpotentioneel te zitten. De leiding van van Amazon heeft dan ook aangegeven met deze strategie door te gaan en blijvend te investeren in een snelle levering van producten en pakketten. Logisch, want in slecht een tijdsbestek van twee jaar groeide het aantal Prime-leveringen met liefst 50 procent. Een meer dan interessante stijging die Amazon extra vertrouwen geeft voor de toekomst.

Amazon in Nederland: tot nu toe een succesverhaal

Bekend is dat Amazon flink gaat inzetten op een groot marktaandeel in Nederland. Het effect van de aankondiging is al zichtbaar in de cijfers. Zo heeft bol.com al veel prijzen omlaag gebracht om de concurrentieslag met Amazon aan te gaan. Ook andere online webwinkels, zoals Fonq en Pricewice, houden de prijzen scherp en bieden meer voordelige producten aan. Het is afwachten hoe dit allemaal gaat aflopen en natuurlijk of de concurrentieslag geen grote verliezers gaat opleveren.

Latest Reviews

Ook interessant
Wat zijn de best betaalde beroepen in Nederland?